header-zakgoed-transport.jpg

Laadmeters berekenen tool

Noteer de afmetingen en het aantal pallets/colli van uw zending in onze laadmeter tool en u krijgt onmiddellijk een overzicht van het aantal laadmeters dat voor uw verzending nodig is. Heeft u bijzondere of afwijkende goederen die zeer zorgvuldig vervoerd dienen te worden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Laadmeters berekenen

De afmetingen van de meest gebruikte pallets zijn:

- Europallets (80×120 cm): 0,4 laadmeter
- Blok pallets (100×120 cm): 0,5 laadmeter

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Invalid input.

Het maximale aantal laadmeters van een normale trailer is 13.6 meter.

Berekening van palletbelading

Het berekenen van laadmeters komt in feite neer op het vaststellen van de vloerruimte die het artikel of de pallet in de vrachtwagen inneemt. Dit wordt berekend door de breedte van het artikel te vermenigvuldigen met de lengte ervan. Daarna wordt het resultaat gedeeld door de breedte van de vrachtwagen, die doorgaans 2,40 meter is.

Voorbeeld van laadmeters berekenen

Een bouwpakket voor een overkapping is 1.80 meter lang en 0.75 meter breed. De laadmeters van dit pakket zijn dan: 1.80 x 0.75 = 1.00/2.40 = afgerond 0,6 laadmeter.

Wat is een laadmeter?

Een laadmeter is een meeteenheid die wordt gebruikt in de transportsector om de hoeveelheid ruimte te berekenen die een lading inneemt in de laadruimte van een vrachtwagen. Het concept van een laadmeter heeft betrekking op één meter lengte van de beschikbare laadruimte in de vrachtwagen. Het wordt vooral toegepast bij goederen die niet gestapeld mogen worden of bij ladingen waarop geen andere goederen kunnen worden gestapeld.

Elke laadmeter representeert een ruimte van één meter in lengte en de volledige breedte van de laadruimte van 2,4 meter. Dit betekent dat een enkele laadmeter gelijkstaat aan een oppervlakte van 2,4 vierkante meter.

Wij helpen u graag met uw transportvraag

Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag persoonlijk meer over de mogelijkheden.

Van der Straten Transport BV
Raadhuisstraat 35
4944 VE Raamsdonk

+31(0)162 - 24 90 09

Dit veld is verplicht, vul uw naam in
Ongeldige invoer
Dit veld is verplicht, vul uw e-mailadres in
Dit veld is verplicht, vul uw vraag in

We reageren binnen twee werkdagen op uw bericht. U ontvangt zelf automatisch een kopie. Heeft uw vraag spoed? Dan is het handiger om ons even te bellen.

Binnenlands vervoer geschiedt volgens de Algemene Vervoerscondities (AVC), steeds zoals de laatst gedeponeerde versie ter griffie van de rechtbank te Amsterdam en Rotterdam. Grensoverschrijdend vervoer geschiedt conform het CMR-verdrag en in aanvulling daarop vernoemde AVC. Op verzoek zenden wij de genoemde voorwaarden kosteloos toe.